1. ЛеоМода  •  
  2. Блог  •  
  3. https://www.leomoda.ua/uk/blog/43-22-yak-pravylno-zberihaty-litnye-vzuttya-vzymku/Як правильно зберігати літнє взуття взимку?

Як правильно зберігати літнє взуття взимку?

Коли літо добігає кінця, традиційно постає питання про те, як зберегти модні шльопанці, балетки та босоніжки з крихкими декоративними елементами таким чином, щоб вони не втратили естетичного зовнішнього вигляду до наступного теплого сезону. Ми складаємо взуття в старі коробки, але за кілька місяців воно частково деформується та припадає пилом. Сьогодні поговоримо про те, як вирішити цю проблему раз і назавжди.

Як підготувати літнє взуття до зими?

Перш ніж шукати найбільш зручний спосіб зберігання несезонного взуття, потрібно виконати кілька простих підготовчих процедур. Пропонуємо ознайомитися з основними рекомендаціями, які допоможуть зберегти вашу взуттєву колекцію.

  • Усуньте значні забруднення - налипле листя, бруд, дрібні камінчики, що застрягли в рельєфі підошви.
  • Вимийте взуття, видаліть плями та розводи. Для натуральної замші та шкіри підійде легкий мильний розчин.
  • Ретельно просушіть взуття. Це також стосується виробів, які не піддавалися обробці водою.
  • Оберніть м'яким чистим папером. Бажано використовувати папір, на якому немає фарби.
  • Використовуйте колодки і формотримачі. Це допоможе уникнути деформації взуття. В якості альтернативи підійдуть і звичайні картонні вставки.
  • Не використовуйте поліетиленові пакети та ємності, де не передбачена вентиляція.

7 способів зберігання несезонного взуття

Перший спосіб - це звичні нам коробки. Якщо ви вважаєте таке рішення найбільш зручним, радимо придбати спеціальні паперові скриньки з прозорим боком. Такий простий винахід допоможе легко відшукати необхідне взуття, оскільки ви завжди будете бачити, що знаходиться всередині, не відкриваючи коробки.

Спростити пошук потрібної пари можна також за допомогою етикеток. Для цього слід сфотографувати туфлі та приклеїти зображення на взуттєву коробку. Модниці з широкою колекцією взуття можуть навіть призначити кожній сезонній колекції свій колір.

Другий спосіб - підвісні кишені. Такий креативний винахід підвішується з внутрішнього боку дверей шафи або гардеробної кімнати. Взуття буде розміщуватися у вертикальному положенні, що дуже зручно. Єдиний недолік такого зберігання - взуттєва колекція буде збирати на себе пил.

Третій спосіб - тканинні ящики (органайзери). Вони виготовляються зі щільного матеріалу та включають у себе кілька спеціальних відділень для зберігання взуття. Запобігти потраплянню пилу вдається за рахунок прозорої клейонки, що кріпиться до ящиків по периметру та закривається на блискавку. Таким способом взуття можна зберігати під ліжком, за шафою або на антресолі.

Четвертий спосіб - взуттєві стійки. Цей варіант займає мало місця та коштує досить дешево. Єдиний недолік конструкції - низька місткість. Якщо у вас багато літнього взуття, стійки краще використовувати для зберігання сезонних моделей.

П'ятий спосіб - пластикові футляри. Це ідеальне рішення для зберігання улюблених туфель або дорогих пар взуття, які потребують делікатного догляду. Такі футляри мають вигляд прозорих пластикових коробок. У них взуття не буде деформуватися чи забруднюватися. Крім того, прозорі футляри дозволять швидко відшукати потрібну пару.

Шостий спосіб - шафа для взуття. Найчастіше виготовляється на замовлення з урахуванням дизайнерських особливостей конкретного інтер'єру. Шафа обладнується спеціальними полицями різної глибини та підходить для зберігання всіх типів несезонного взуття. Глибина полиць багато в чому залежить від того, яке взуття переважає в гардеробі. Наприклад, туфлі на високій шпильці займають більше місця, ніж компактні балетки на пласкій підошві.

Сьомий спосіб - гіпсові підвіски. Це варіант для дівчат із багатою колекцією взуття на шпильках. Архітектурна ліпнина фіксується в ніші та може фарбуватися в будь-який колір. Туфлі підвішуються за гострий каблук і служать справжньою окрасою інтер'єру.

Сподіваємося, що наша інформація буде корисною і допоможе вам підібрати відповідний варіант зберігання власної взуттєвої колекції.


Instagram @leomoda.ua

Вхід

або
Реєстрація нового користувача