1. ЛеоМода  •  
  2. Блог  •  
  3. https://www.leomoda.ua/uk/blog/yak-vidnovyty-zamsheve-vzuttya-v-domashnikh-umovakh/Як відновити замшеве взуття в домашніх умовах

Як відновити замшеве взуття в домашніх умовах

Замшеве взуття завжди займало особливе місце в жіночому гардеробі. Воно виглядає вишукано та елегантно незалежно від того, якій моделі ви віддали перевагу. Єдиний недолік замші - необхідність у складному та ретельному догляді Недотримання елементарних правил може призвести до того, що незабаром ваша улюблена замшева пара зіпсується та від неї просто доведеться позбутися. Якщо ж виріб тільки починає втрачати привабливий зовнішній вигляд, ситуацію ще можна виправити. Про те, як відновити замшеве взуття в домашніх умовах, читайте в нашій статті.

Відновлюємо колір замшевого взуття

Не турбуйтеся, якщо улюблена пара втратила свій первісний насичений відтінок. Упоратися з цією неприємністю досить просто. Для цього знадобиться спеціальний спрей для фарбування замші. Існують також різні народні методи, такі як використання міцної кавової гущі або гуталіну, але ми не рекомендуємо настільки ненадійний варіант. Щоб не зіпсувати красиве замшеве взуття, краще користуватися перевіреними засобами, призначеними для догляду за ним. Особливо враховуючи те, що такі засоби продаються в більшості взуттєвих магазинів.

Позбавляємося потертостей та усуваємо плями

Потертості на злегка поношеному взутті виглядають вкрай непривабливо та помітно псують зовнішній вигляд виробу. Щоб позбутися цієї проблеми в домашніх умовах, слід змішати воду з нашатирним спиртом у пропорції 1:1. Отриманим розчином необхідно обробити всю поверхню взуття. Після такої процедури залиште пару на 11 годин у сухому місці. Для більш вражаючого ефекту після видалення потертостей рекомендуємо пофарбувати взуття спеціальним спреєм.
За допомогою пари можна відновити прим'яті ворсинки: просто потримайте взуття над парою та розчешіть замшеву поверхню призначеною для цього щіткою.
Ви напевно помічали, що особливо часто плями на замшевому взутті з'являються в зимовий період. Це пов'язано з тим, що взимку комунальні служби посипають дороги сіллю. Вона залишається на поверхні замшевого взуття та призводить до появи плям. Позбутися їх у домашніх умовах можна за допомогою м'якої щітки, змоченої в звичайному столовому оцті. Для цього досить протерти нею всю поверхню виробу.
Усунути жирні плями можна за допомогою бензину. Просто протріть забруднене місце невеликим шматочком тканини, змоченим у бензині. Запам'ятайте, що замшу потрібно чистити відразу ж після того, як ви помітили навіть невелику плямку. В іншому випадку матеріал може бути остаточно зіпсований.

Як зберегти ефект від відновлення замшевого взуття

Щоб не виникало необхідності часто вдаватися до капітального чищення та відновлення взуття із замші, рекомендуємо дотримуватися профілактичних заходів, які допоможуть уберегти ваше улюблене взуття від стирання.
Для початку запам'ятайте - замшеві вироби не підходять для прогулянок у дощову погоду. Підвищена вологість завдає шкоди цьому матеріалу, тому подібне взуття краще відкласти до настання ясних або морозних днів. Не забувайте також про використання засобів по догляду, широкий асортимент яких представлений у сучасних магазинах. Обов'язково зверніть увагу на засоби для обробки замшевого взуття та водовідштовхувальні спреї.
Якщо ж самостійно повернути первісний зовнішній вигляд улюбленим замшевим черевикам не вдалося, не поспішайте викидати їх на смітник. Складне завдання по відновленню замші можна довірити професіоналам. У них є безліч інструментів для роботи з таким непростим матеріалом.
Instagram @leomoda.ua

Вхід

або
Реєстрація нового користувача