1. ЛеоМода  •  
  2. Блог  •  
  3. https://www.leomoda.ua/uk/blog/69-5-pravyl-zavdyaky-yakym-vzuttya-prosluzhyt-dovshe/5 правил, завдяки яким взуття прослужить довше

5 правил, завдяки яким взуття прослужить довше

Коли взуття не лише подобається нам зовні, але й повністю влаштовує за своєю якістю та зручністю, така пара стає нашою улюбленою. Це взуття ми готові носити щодня, комбінуючи з різним вбранням. Зазвичай саме це й призводить до того, що навіть найбільш якісний матеріал зношується, втрачає свою форму та привабливий зовнішній вигляд. Щоб цього не сталося якомога довше, достатньо дотримуватися простих правил догляду за улюбленим взуттям.

5 правил, які допоможуть продовжити термін служби взуття

Всупереч поширеній думці про велику кількість та складність процедур, які необхідно проводити регулярно, щоб взуття довго зберігало свій первинний зовнішній вигляд, повноцінний догляд за ним передбачає дотримання всього кількох простих правил.

Правило перше - чистка

Хоча повністю усунути контакт взуття з брудом і водою неможливо, його потрібно максимально мінімізувати. Особливо це стосується замшевих виробів. У зимовий період на міських дорогах можна спостерігати надлишок солей і реагентів, тому краще відмовитися від взуття на шкіряній підошві. Рекомендуємо віддати перевагу моделям із прогумованим низом.


Правило друге - постійне чергування

Запам'ятайте одне важливе правило - на кожен сезон у вас повинно бути не менше двох-трьох пар взуття. Шанувальникам шкіряних виробів слід знати, що однієї ночі недостатньо для того, щоб матеріал повністю висох і до кінця відновив свою форму. Якщо ви будете носити одну й ту саму пару постійно, вона набагато швидше розтягнеться та втратить первинний зовнішній вигляд, незалежно від того, наскільки якісний матеріал було використано для її виробництва.

Правило третє - зберігання

Відкладаючи взуття до наступного сезону, недостатньо просто вимити та просушити улюблену пару. Виробники радять використовувати спеціальні дерев'яні колодки. Вони допомагають запобігти появі заломів. Ідеальні матеріали для таких колодок - кедр, бук і червоне дерево, оскільки вони найкраще вбирають вологу.

Ніколи не слід взувати погано висушене взуття. Крім того, що волога шкіра набагато гірше розтягується, це може нести й інші, більш серйозні наслідки. Йдеться про небезпеку вологого взуття для здоров'я.


Правило четверте - сушка

Багато людей нехтують цією рекомендацією, однак нагадуємо, що не можна сушити шкіряне взуття прямо на обігрівачі або поблизу джерела тепла. Ніколи не складайте взуття в поліетиленові пакети та не викидайте поглиначі вологи. Краща упаковка для якісного взуття - мішок з м'якої тканини та картонна коробка.

Правило п'яте - засоби по догляду

Постійне використання безбарвних кремів може призвести до того, що первісний колір виробу стане більш тьмяним. Найкращий вибір - це крем, тон якого найбільш наближений до відтінку вашого взуття. Якщо новий засіб по догляду ви використовуєте вперше, радимо перевірити його дію на невеликій і найменш помітній ділянці виробу.

Щоб не придбати підробку або неякісний продукт, купуйте засоби по догляду за взуттям тільки в перевірених магазинах, які дбають про свою репутацію.

Сподіваємося, що наші рекомендації допоможуть вам зберегти зовнішній вигляд улюбленої пари якомога довше. Для тих, хто прямо зараз шукає зручне та стильне взуття, ми підготували кілька нових моделей, ознайомитися з якими можна на сайті магазину ЛеоМода.
Instagram @leomoda.ua

Вхід

або
Реєстрація нового користувача