1. ЛеоМода  •  
  2. Блог  •  
  3. https://www.leomoda.ua/uk/blog/38-17-dohlyad-za-vzuttyam/Догляд за взуттям: корисні поради для кожного

Догляд за взуттям: корисні поради для кожного

Красиве взуття потребує правильного догляду, а шкіряне чи замшеве – особливо. Аби пара довго зберігала привабливий зовнішній вигляд, варто запам’ятати кілька простих правил і  дотримуватись їх. Обирайте ваш тип взуття та дізнавайтесь корисні поради. 

Шкіра вважається найкращим матеріалом для взуття, особливо в осінню пору, адже не пропускає вологи та зручно сидить на нозі. 

Правило №1.  Крем із воском вбереже від вологи. Одразу після покупки обробіть шкіряну поверхню спеціальним водовідштовхувальним кремом, який містить віск. Так ваші ніжки залишатимуться сухими в будь-яку погоду. Для кращого ефекту варто повторювати цю процедуру хоча б двічі на місяць. 

Правило №2. Чистити взуття потрібно після приходу додому, а не перед виходом. Спочатку варто зчистити бруд сухою щіткою, а тоді протерти чистою вологою ганчіркою. Так шкіра буде гладенькою та блискучою весь день. 

Правило №3. Забагато крему - шкідливо для шкіри. Перш ніж знову наносити крем на шкіряну поверхню, потрібно протерти ганчіркою, аби зчистити залишки. Велика кількість барвників псують поверхню шкіри: вона стає жорсткою і втрачає блиск. 

Якщо ви придбали пару лакованого взуття, то ці поради саме для вас: 

Правило №1. Ніякої щітки! Лакована поверхня не любить щіток, бо вони лише пошкоджують її покриття, від чого взуття тьмяніє. Для догляду краще обрати м’яку ганчіру або поролоновий тампон та засоби лише на водній основі. Чистити взуття слід задовго перед виходом. 

Правило №2. Не мочіть та не використовуйте кремів. Лаковане взуття не рекомендується сильно мочити. Процедуру миття потрібно проводити дуже швидко і дбайливо. Рекомендуємо протерти взуття вогкою ганчірочкою, при сильному забруднені додатково нанести мильний розчин, а після цього змити його і насухо витерти лаковану поверхню шкіри.
Не рекомендується використовувати звичайний крем для чищення лакової шкіри. Протирати його можна або спеціальним засобом по догляду за лаковим взуттям, або гліцерином чи касторовою олією. Це дозволить вберегти лаковане взуття від появи тріщин та заломів і продовжити термін його служби.

Правило №3. Не взувайте лаковане взуття в сильні морози або надмірну спеку. Лаковане взуття дуже вибагливе до погодніх умов. Не варто взувати його у дощову погоду, під час сильних морозів або в надмірну спеку. Оскільки, це сприятиме появі тріщин на взутті.

Замшеве взуття має свої особливості, тому першим правилом догляду за замшею є первинна обробка, яка особливо актуальна в холодну пору, коли вулиці посипають сіллю, адже вона теж може нищити зовнішнє покриття взуття, якщо вчасно не зчистити суміш. 

Правило №1. Первинна обробка. В ній немає нічого складного, але зробити її необхідно відразу після купівлі. Отож, нанесіть шар захисного водовідштовхувального наноспрею, який вбереже взуття від промокання. 

Правило №2. Тільки спреї. Замшеве взуття приваблює нас своєю витонченістю та м’якістю. Купивши таку пару, одразу відмовтесь від кремів, бо вони лише зіпсують матеріал, а натомість купіть спеціальний спрей.

Правило №3. Ворсиста щітка - найкраща для чищення. Ще одним маст-хевом стане ворсиста щітка, яка допоможе очистити модель від бруду та освіжить поверхню. Якщо все-таки взуття втратило яскравий колір – не варто засмучуватись, повернути його можна в домашніх умовах. 
Для цього нанесіть трохи нашатирного спирту на поверхню та почистіть щіткою після висихання. Також зараз є універсальні спреї-фарби, які одночасно чистять та поновлюють колір замші. 



Дотримуючись цих нескладних правил, ваше взуття виглядатиме дорого і привабливо надовше. 
Instagram @leomoda.ua

Вхід

або
Реєстрація нового користувача